Hogeschooltaal blijft innoveren

Per omgeving vind je de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Oefenomgeving

In de vernieuwde oefenomgeving kiezen je studenten zelf hun doelniveau waar ze volledig adaptief naartoe werken. De oefenomgeving heeft bovendien een strakker en lichter design en is daardoor fijner om te gebruiken.
In de oude omgeving begonnen studenten altijd eerst met de activatie van het taal-DNA om hun startniveau te bepalen. Deze test is nu ingedeeld op onderwerp, zodat studenten niet eerst een volledige, lange test hoeven te maken voordat ze kunnen beginnen met studeren. De naam van dit onderdeel is duidelijker geworden: we noemen dit nu de activatievragen waarmee studenten hun voorkennis activeren. Na het afronden van de activatievragen zien studenten in hoeverre ze dat onderdeel al beheersen en waar ze nog deficiënties vertonen.

Zo worden ze gestuurd naar die onderdelen die op dat moment voor hen het meest urgent zijn om te oefenen. Alles om het oefenen zo efficiënt mogelijk te maken.
Studenten kunnen nu zelf kiezen naar welk eindniveau ze toe willen werken, door bovenin de pagina een doelniveau (3F/4F, B1/B2/C1) te selecteren. Als ze dit gewenste niveau hebben gerealiseerd, kunnen ze het doelniveau verhogen en zo verder efficiënt hun kennis vergroten. Het systeem is adaptief en past zich aan het oefengedrag van de student aan. Het is raadzaam om vanuit de opleiding duidelijk richting de studenten te communiceren welk doelniveau er van hen wordt verwacht. Voorheen werden percentages gebruikt als meetinstrument binnen de basisvaardigheden. Als voorbeeld werd het niveau van 80% aangehouden voor voldoende kennis van het 3F-niveau. In de vernieuwde omgeving is dit duidelijker geworden: studenten kiezen nu een eigen doelniveau en moeten dat voor 100% behalen. De studenten zien een vinkje wanneer zij de thema’s hebben afgrond.

 

Het is ons uitgangspunt om studenten op een prikkelende manier te stimuleren om te blijven oefenen. We gebruiken daarom korte, motiverende oefenteksten om studenten aan te moedigen. Wil je nog meer middelen inzetten om de studenten te motiveren? Deze video’s helpen je daarbij:

Studiesucces begint met Hogeschooltaal
Presenteer je professioneel
Weten hoe het werkt

Je kunt deze bijvoorbeeld delen tijdens klassikale lessen, zoals opstartcolleges, of plaatsen op het online platform van de onderwijsinstelling.

Studentvolgsysteem

In een overzichtelijk dashboard krijg je meer inzicht in de voortgang van je studenten op alle vaardigheden en oefentoetsen.

Privacy staat bij Hogeschooltaal hoog in het vaandel. Om onnodige risico’s te voorkomen, delen wij gevoelige data en persoonsgegevens niet meer via e-mail. Wanneer studenten een account aanmaken, verschijnen hun gegevens automatisch in het studentvolgsysteem.
Je krijgt meer inzicht in de voortgang van een groep studenten voor wat betreft de Basisvaardigheden, Schrijfvaardigheden en oefentoetsen. Op de hoofdpagina zie je meteen hoe de groep studenten er gemiddeld voor staat.
De afgelopen tijd heeft onze focus voornamelijk gelegen op het vernieuwen en verbeteren van de cursistenomgeving. Onder het laatste kopje zie je welke vernieuwingen eraan komen voor het studentvolgsysteem.
Voorzien jullie vanuit de opleiding jullie studenten van oefenlicenties van Hogeschooltaal? Geweldig! Want hoe meer studenten actief met het programma aan de slag gaan, hoe beter dat is voor hun taalvaardigheid. In de instructievideo hiernaast is te zien hoe je studenten kunt voorzien van een oefenlicentie.

Toetsen met Hogeschooltaal

In de nieuwe omgeving plan je eenvoudig en snel je eigen toetsen in. Uiteraard helpen we je bij elke stap, als dat nodig is.

In de vernieuwde omgeving hoef je geen toetsaanvraagformulier meer in te vullen of te wachten op de servicedesk als je een toets wilt inplannen. Toetsen kunnen nu heel eenvoudig worden ingepland vanuit het studentvolgsysteem. Plan gemakkelijk een summatieve, formatieve, of intaketoets in op het gewenste niveau en zet alles in een paar minuten klaar op een tijdstip naar wens. Na het inplannen van de toets ontvang je via de mail een code die studenten kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot de toets. Wordt de toets niet op locatie afgenomen? Kijk via het platform welke studenten deelnemen en of alles goed verloopt.

Uiteraard blijft onze servicedesk beschikbaar bij vragen of problemen tijdens toetsmomenten. Let op: we raden aan om zelf aanwezig te zijn tijdens toetsafnames, zodat eventuele wijzigingen meteen kunnen worden uitgevoerd. Onze servicedesk kan geen wijzigingen aanbrengen in de ingeplande toetsen.

Na afloop van de toets hoef je niet meer twee werkdagen te wachten; je hebt meteen toegang tot de toetsresultaten. Daarnaast is het mogelijk om de gegeven antwoorden van de studenten in te zien, wat een gerichte sturing van studenten mogelijk maakt.

Deze vernieuwingen komen binnenkort online!

Een migratie gaat helaas niet zonder slag of stoot. Wij vinden het vervelend als studenten en docenten door veranderingen belemmerd worden in het gebruik van Hogeschooltaal. We werken daarom iedere dag aan het verbeteren van ons platform. Kom je onverhoopt een bug tegen? Mail deze dan naar support-hogeschooltaal@noordhoff.nl en wij doen ons best het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
We willen onze module Schrijfvaardigheden zo inzichtelijk mogelijk maken voor docenten. Binnenkort kun je daarom in het studentvolgsysteem ook de voortgang van de schrijfvaardigheden van jouw studenten volgen.
Om de afname van onze Hogeschooltaaltoetsen zo veilig mogelijk te maken, wordt het straks mogelijk om de toetsen af te nemen via een Safe Exam Browser (SEB). We werken momenteel aan de implementatie van een SEB-key.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan op onze supportpagina. Ook studenten kunnen hier antwoord vinden op de meestgestelde vragen.

Ik ben:

Vind jouw school: